08-559 239 22 Mån-Fre 10.30-16.00 | info@satvision.se | Nöjda kunder | Trygga garantier | Snabba leveranser - 1-2 dagar

GDPR – Hantering av dina adress- och köpuppgifter

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: Datainspektionen

Satvision är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, samt i marknadsföringssyfte om du anmält dig till nyhetsbrev. Satvision lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i tredje punkten nedan.

Satvision har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande;
Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon för att vi skall kunna leverera din beställda vara.
Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon (mobil) och ditt personnummer vid köp av vara
Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditören DHL och/eller Postnord ,betaltjänsten (Paypal), Svea ekonmi ,Reco, prisjakt
Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen)
Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
Du har rätt att klaga till tillsynsmyndighet
Du har rätt att få reda på varifrån informationen har kommit, om du inte har registrerat den själv
I nyhetsbrev kan vi skicka erbjudanden som är anpassade efter din data hos oss och att du då har rätt att få veta vad vi baserar våra erbjudanden till dig på för lagrad information.
Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om ditt konto hos oss.

De personuppgifter som vi behandlar är ditt

Organisationsnummer/ personummer
Företagsnamn
Kontaktperson
e-postadress
Användarnamn
Köp-, betal- och orderhistorik
Leveransadress
Fakturaadress samt telefonnummer
Användningsområden

Uppgifterna kan användas för identifikation, marknadsföring, utskick per post/e-post, nyhetsbrev samt för statistikändamål. Vid nykundsregistrering kan även kreditupplysningar ske. All hantering av personuppgifter sker med högsta säkerhet. Om någon av de uppgifter du lämnat till oss förändras, t.ex. om du ändrar e-postadress, namn eller betalningsuppgifter, vänligen lämna oss korrekta uppgifter genom att kontakta din säljare eller vår kundtjänst. Du har rätt att när som helst begära att personuppgifterna rättas, blockeras eller raderas. Du kan när som helst kontakta oss för att avbryta marknadsföring mot dig som kund.

Hur länge sparas informationen

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att utföra våra åtaganden gentemot dig och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider.

Följande funktioner behandlar personuppgifter för affärskontakter

• Försäljningsfunktion

• Central administration